Letterpress
Met liefde gemaakt.
Kwaliteit
Prachtig ambachtelijk drukwerk

Letterpress

Wat is letterpress?

Al mijn letterpress kaarten druk ik op een oude drukpers. Dit is een ambachtelijke manier van drukken waarbij het papier tegen een mal wordt aangedrukt. Door de kracht van de machine ontstaat een prachtig reliëf in het papier. Dit geeft letterpress kaarten hun charme en een luxe uitstraling. Hieronder lees je wat er precies allemaal mogelijk is met het letterpress drukken. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met me op!
Over Presto Letterpress Drukpers

Mogelijkheden

Letterpress Kleurenwaaier

Kleuren

Ik meng mijn drukinkt aan de hand van een pantone kleurenwaaier. Met meer dan 1000 verschillende kleuren zit er voor iedereen wat moois tussen. Naast de gewonen kleuren heb ik ook een aantal fluorkleuren, goud en zilver. Door de zilverinkt te combineren met gewone kleuren kan ik ook metallickleuren drukken.
Letterpress Trouwkaart Modern Chique met Eucalyptustakje in Goudfolie

Folie

Voor het drukken van folie heb ik een speciaal foliepersje. Dit is een persje met een verwarmde drukplaat. Het maximale oppervlak dat ik met folie kan bedrukken is 15 x 8 cm.

De folies zijn in vele prachtige kleuren te krijgen, zoals goud, roségoud, zilver, koper. Maar ook metallic kleuren, zoals rood, groen, blauw, roze, oranje en paars. En dan zijn er nog zwart, wit en holografische folies.
Letterpress Geboortekaartje Bloemenprint Blinddruk

Blinddruk

Bij een blinddruk druk je zonder inkt te gebruiken. Je krijgt hierdoor een prachtig reliëf in het papier. Deze techniek leent zich heel goed voor subtiele decoraties op je kaart. En ook grote letters komen mooi uit.
Kaartje met een preeg van een ooievaar

Preeg

Bij ‘gewoon’ letterpress drukken wordt een afbeelding of tekst in het papier gedrukt. Een preeg is precies het tegenovergestelde: een afbeelding of tekst wordt uit het papier omhoog gedrukt. Dit geeft een prachtig verhoogd reliëf! Dit effect leent zich fantastisch voor versiering op je kaart of een extra accent op tekst, zoals bijvoorbeeld de naam of namen op een geboorte- of trouwkaart.
Letterpress Verschillende Papiersoorten

Papiersoorten

Oh, waar moet ik beginnen?! Er zijn zoveel mooie papiersoorten! Een veel gebruikte papiersoort voor het letterpress drukken is katoenpapier. Dit is een zachte papiersoort waarin het reliëf echt heel mooi tot zijn recht komt. Maar ook verschillende papiersoorten van gerecycelde materialen benadrukken dit effect.

Dan hebben we de gekleurde papiersoorten, verkrijgbaar in zoveel prachtige kleuren. En papiersoorten met een reliëf erin. Er zijn er echt te veel om op te noemen!

Wil je graag iets zien, of zoek je iets specifieks? Je kunt altijd contact opnemen om langs te komen of ik kan je papiermonsters toesturen.
Handgeschept Papier

Handgeschept papier

Het is ook mogelijk om te kiezen voor handgeschept papier. Met een prachtig rafelig randje en een groffe structuur. Dit is papier dat ik zelf maak. Ik kan het in allerlei vormen, maten en kleuren maken, helemaal naar jouw wens. Heb je hier interesse in? Laat het dan tijdig weten.
Envelop met liner

Enveloppen

Enveloppen zijn er in vele soorten, kleuren en maten. Bij elk ontwerp is wel een mooie, bijpassende envelop te vinden. Houd bij het ontwerp van de kaart rekening met de beschikbare standaardformaten enveloppen. Neem rondom de kaart 0,5 cm ruimte zodat de kaart goed in de envelop zal passen.

Verder is het ook mogelijk een kleine decoratie te drukken op de voorzijde van de envelop of een liner in de binnenzijde aan te brengen, zoals in dit voorbeeld.
Waxzegel Envelop

Waxzegel

Een hele gave toevoeging aan je kaart is een waxzegel. Je kunt er bijvoorbeeld de envelop mee sluiten of ze gebruiken voor een wikkel om een kaart. Het is leuk om een elementje uit het ontwerp van de kaart terug te laten komen in de waxzegel. Ik lever ze kant en klaar met een plakstrip aan de onderkant.

Aaaaah! Keuzes!

Help!

Zie je door de bomen het bos niet meer? Zo veel mogelijkheden, zo veel keuzes! Ik help jullie graag met het maken van een mooi ontwerp en alle keuzes die daar bij komen kijken!

Volg Presto Letterpress op Instagram!