Presto Letterpress
Algemene voorwaarden

Algemeen

– De algemene voorwaarden van Presto Letterpress zijn van toepassing op alle goederen en/of diensten die Presto Letterpress levert.

– Door schriftelijke bevestiging van een overeenkomst met Presto Letterpress verklaart de klant kennis te hebben genomen van de algemene voorwaarden en akkoord te gaan met de voorwaarden en de bijbehorende betaalverplichting.

Digitale proefdruk

– Een kostenloze echte proefdruk van het drukwerk is niet mogelijk.

– Je ontvangt het uiteindelijke ontwerp als digitale proefdruk in PDF. Controleer deze goed op mogelijke fouten!

– Zodra er goedkeuring is gegeven op de digitale proefdruk, wordt het drukproces gestart en is Presto Letterpress niet aansprakelijk voor eventuele fouten in het ontwerp.

Letterpress

– Letterpress is een ambachtelijke druktechniek waarbij elke stap van het proces handmatig wordt uitgevoerd. Hierdoor is het mogelijk dat er kleine afwijkingen zijn ten opzichte van het digitale ontwerp. Ook kunnen er tussen de kaarten kleine verschillen optreden. Presto Letterpress probeert dit uiteraard tot een minimum te beperken, maar dit is niet uit te sluiten. Al het drukwerk wordt met veel zorg en liefde gemaakt.

Tintverschil

– Door de letterpress techniek kan de kleur door de oplage heen iets verlopen en ontstaat er tintverschil tussen kaarten. Presto Letterpress doet haar best om de gewenste kleur altijd zo dicht mogelijk te benaderen.

Productietijd

– De productietijd verschilt per kaart en zal van te voren door Presto Letterpress worden gecommuniceerd.

– Presto Letterpress produceert artikelen alleen op werkdagen, zater-, zon- en feestdagen zijn uitgesloten van deze productietijd.

Auteursrechten

– De klant kan geen enkele rechten ontlenen aan het gemaakte ontwerp. Alle ontwerpen die door Presto Letterpress zijn gemaakt worden auteursrechtelijk beschermd. De ontwerpen blijven eigendom van Presto Letterpress en mogen worden opgenomen in de collectie en gebruikt worden voor wederverkoop.

– Presto Letterpress mag het voor de klant gerealiseerde product gebruiken voor promotie en/of publiciteit (met uitzondering van de te herleiden persoonsgegevens, te denken adressen en telefoonnummers e.d.), tenzij vooraf anders is afgesproken.

Levering

– Wanneer de schriftelijke goedkeuring op de digitale proefdruk is ontvangen heeft Presto uiterlijk 7 werkdagen nodig om de bestelling te voltooien en over te dragen aan het transportbedrijf. In overleg kan hiervan worden afgeweken.

– Enveloppen kunnen in overleg eerder geleverd worden.

Annulering

 – De klant is gerechtigd een overeenkomst te annuleren voordat Presto Letterpress met de uitvoering van de overeenkomst is begonnen mits hij de hierdoor voor Presto Letterpress ontstane schade vergoedt.
Onder deze schade worden begrepen; de kosten die Presto Letterpress reeds ter voorbereiding heeft gemaakt, waaronder die van ontwerpkosten, gereserveerde productiecapaciteit, ingekochte materialen en ingeroepen diensten.

Betaling

– De betaling geschied via Ideal, Paypal of Bancontact.

– De bestelling gaat in productie nadat de volledige factuur is voldaan. Presto Letterpress is niet verantwoordelijk voor eventuele vertraging door het te laat betalen van de factuur.

Verzending

– De verzending verloopt via DHL of PostNL. Binnen Nederland bezorgen ze je pakket in principe de volgende werkdag of op zaterdag. Het is echter geen garantie. Presto Letterpress heeft, na het afgeven van het pakket, geen invloed op de bezorgtijd.

– Presto Letterpress is in geen geval aansprakelijk voor bezorgtijden van het ingeschakelde transportbedrijf. Aangegeven bezorgtijden zijn indicatief.