Over Presto
Letterpress, ambacht en
liefde voor papier.

Hallo!

Letterpress Kleurenwaaier
Ik ben Claudia, grafisch ontwerper en drukker in mijn eigen kleine drukkerij, Presto Letterpress, in Enschede. Presto Letterpress is ontstaan na het afronden van mijn studie Industrieel Ontwerpen aan de Universiteit Twente. Afgestudeerd. Wat nu? Wat wil ik écht doen? Waar word ik blij van? Wat zou mij gelukkig maken? Ik ontdekte de letterpress druktechniek en was op slag verliefd. De indrukwekkende machines, het geluid dat ze maken, de indruk die ze in het papier achter laten; geweldig! Het duurde dan ook niet lang voor ik ergens een prachtige, oude drukpers op de kop wist te tikken. Het begin van Presto Letterpress!

De pers kreeg een plek in een klein schuurtje bij vrienden. Daar drukte ik mijn eerste kaarten voor familie en vrienden en bracht ik vele uren door om me het vak van het ambachtelijk drukken eigen te maken. Met de aankoop van ons eerste huis met prachtige werkruimte, verhuisde mijn pers van het schuurtje naar mijn eigen volwaardige drukkerijtje aan huis. Het is elke dag een feest om hier aan de slag te gaan. De geur van inkt, het gevoel van de verschillende papiersoorten, het magische geluid van de pers. Er is niets mooiers dan een ontwerp voor de eerste keer van de pers af zien komen.

In het letterpress drukken komt het digitale ontwerpen en het bezig zijn met je handen voor mij samen. Ik kan er al mijn creativiteit in kwijt en vind het fantastisch om iets moois te creeëren voor iemand anders. Het is mooi om iets te kunnen bijdragen aan een speciaal moment in iemands leven, zoals de geboorte van hun kindje of hun trouwdag.

Kan ik ook iets speciaals voor jou maken? Stuur me een berichtje! Ik weet zeker dat je net zo verliefd zult worden op letterpress als ik!

Dit is mijn pers!

Op deze prachtige, oude trapdegel maak ik al mijn drukwerk. Een trapdegel is een drukpers die met het voetpedal wordt aangedreven. Op deze pers kan ik drukken in elke kleur die je maar kunt bedenken, pregen en stansen.

Complete service

Design en drukken van A tot Z

Wow!

Wat kan dit apparaat allemaal?

I love letterpress!

Ben je net als ik helemaal verliefd geworden op letterpress drukwerk? En wil je een mooie kaart?

Maak een afspraak en we gaan aan de slag!

Presto Letterpress?

De naam Presto Letterpress heb ik gekozen omdat het woord ‘presto’ in de Engelse taal wordt gebruikt wanneer iets zo snel of gemakkelijk gebeurt dat het magie lijkt. Dit omschrijft precies het gevoel dat ik heb op het moment dat een leeg vel papier wordt samengedrukt in de pers en verandert in een mooie kaart!

‘‘

Presto adverb or adjective (Entry 1 of 2)
pres•to
1 : used to indicate the sudden appearance or occurrence of something often as if by magic

Presto interjection (Entry 2 of 2)
pres•to
1 : used by magicians when performing a trick, ta-da, voilà.

So I put my hand into the hat and presto! Out comes a rabbit!

’’

Letterkast
Over Presto Letterpress Drukpers
Over Presto Letterpress Letterkast

Gratis ontwerp!

VOORWAARDEN

De kosten voor het maken van een ontwerp bedragen € 50,-. Bij bestelling van je kaarten wordt dit bedrag in mindering gebracht op de totaalprijs.